Työpöytä kaapistolla

Kuvaus

Kavikan työpöytä valmistetaan joko ruostumattomasta (RST) tai haponkestävästä (HST) teräksestä käyttötarkoituksen mukaan. Rst-työpöydät on suunniteltu kestämään vaativia työolosuhteita, kuten ammattikeittiöitä ja muita hygieniaa edellyttäviä ympäristöjä. Helpon puhdistettavuutensa ansiosta ja ne kestävät kovaa kulutusta, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan ammattikäyttöön.

Mittatilaustyönä rakenne täysin muunneltavissa

Mittatilaustyönä valmistettavat pöydät räätälöidään täysin asiakkaan tarpeiden mukaan, jolloin ne vastaavat optimaalisesti käyttökohteen vaatimuksiin. Lisäksi tason reunaprofiili voidaan valita tarpeen mukaan, mikä mahdollistaa entistä paremman käytännöllisyyden ja soveltuvuuden eri työympäristöihin. Alusyksiköllä voit saada helposti lisää säilytys tilaa eri tarpeisiin.

  • Kaapiston saa, joko yksi tai kaksi ovisena
  • Taustakorotus, parantaa käyttömukavuutta ja helpottavat työtilan puhtaana pitämistä.
  • Suora AT-reuna (normaalisti käytössä työtasoissa)
  • Pesupöytäreuna (vaihtoehtona tarvittaessa)

 

Alustayksiköt

RLH = RST-reikälevyhylly
RH = RST-säleritilähylly
TH = RST-tasohylly
LLT3 = teline 3 leikkuulaudalle
LLT4 = teline 4 leikkuulaudalle
LLT5 = teline 5 leikkuulaudalle

J1= RST-johteikko GN-astioille

KA1 = 1-ovinen rst-kaappi, leveys 400 mm / vasen- ja oikeakätisenä
KA2 = 2-ovinen RST-kaapisto, leveys 800 mm
JK = jätekaappi liukukiskoin

L1= RST-vetolaatikko
L3 = RST-laatikosto 3 vetolaatikolla
L4 = RST-laatikosto 4 vetolaatikolla

Suunnitelijalle

Altaita valitessa on hyvä huomioida myös altaiden ympärille tarvittava tila. Pöytään tulevalle sekoittajalle täytyy jättää riittävästi tilaa, joten esim. 600 mm leveään pöytään sopii vielä tason syvyyssuunnassa 400 mm allas.

Lisätilauksesta teemme aukotukset liesitasoa tai jäteaukkoa varten, myös pilariloveus onnistuu. Takareunaan tehdään korotus käyttökohteen ja tilauksen mukaan. Altaan eteen voidaan tehdä peitelevy ja pöydän kulmat tarvittaessa pyöristää.

Alustayksiköitä valmistetaan myös erikoismittaisina. Kaapistoon ja laatikostoon voidaan tarvittaessa asentaa myös kalustelukko. Myyjiltämme saat lisätietoa erikoiskalusteiden suunnittelussa.

Ostajalle

Ennen tilausta on hyvä varmistaa kalusteen mitat (pituus x leveys x korkeus), altaiden määrä, koko ja niiden sijainti tasossa. Alustaan tulevat hyllyt, kaapistot ja laatikostot on myös hyvä varmistaa ennen tilausta.

Sekoittajan reikä tehdään tarvittaessa tehtaalla.

Huollosta ja käytöstä

PESU

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry.

Kiinni tarttuneet epäpuhtaudet ja kerrostumat voidaan poistaa esimerkiksi hiomakankaalla hankaamalla. HUOM! Hiomakankaan on oltava raudatonta. Käsittelyä kannattaa kokeilla aluksi huomaamattomampaan kohtaan tuotetta.

PUHDISTUSAINEET

Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.

Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.

Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.

DESINFIOINTI

Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia. Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.

PUHDISTUKSEN JÄLKIKÄSITTELY

Puhdistusaine on poistettava huolellisesti teräksen pinnalta, johon riittää useimmiten runsas vesihuuhtelu. Happamien pesuaineiden käytön jälkeen pitäisi suorittaa esihuuhtelu jollakin neutraloivalla liuoksella, esim. soodalla.

Käyttäjän on aina huolehdittava tilan riittävästä ilmanvaihdosta, oikeanlaisien suojavarusteiden käytöstä sekä omien työturvallisuusohjeiden noudattamisesta.

Liitteet

Scroll to Top